هدیه اربابرجوع به کارمندان از مصادیق بارز فساد است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور:
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر حساس بودن مدیران دستگاهها نسبت به هدایایی که اربابرجوع به کارمندان میدهند گفت: اینها از مصادیق بارز فساد اداری و رشوه است و باید با آن برخورد شود.
به گزارش روابطعمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجتالاسلام والمسلمین نیازی در شورای اداری استان چهارمحال وبختیاری، جایگاه و سیاستهای کلان سازمان بازرسی کل کشور را تشریح کرد.
جایگاه قانونی:
حجتالاسلام والمسلمین نیازی با اشاره به جایگاه قانونی سازمان بازرسی کل کشور و اصل 174 قانون اساسی گفت: سازمان بازرسی کل کشور اولاً مراقبت میکند تا در دستگاههای اداری کشور حسن جریان امور وجود داشته باشد و دوم اینکه قوانینی که در مجلس شورای اسلامی تصویب می شود و به تأیید شورای نگهبان میرسد و به صورت قانون درمیآید، به صورت درست اجرا شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه حوزه قلمرو صلاحیت این سازمان دستگاههای اداری کشور است گفت: نظارت سازمان بازرسی کل کشور بر هر سه قوه است اما چون عمده دستگاههای اجرایی کشور در قوهمجریه است، مخاطب عمده این سازمان قوهمجریه است.
وی تصریح کرد: بخشهای اداری و مالی دستگاه قضایی و مجلس شورای اسلامی نیز مخاطب سازمان بازرسی کل کشور هستند.
حجتالاسلام والمسلمین نیازی به لزوم اجرای صحیح قوانین اشاره کرد و گفت: هیچ نظامی بدون حاکمیت قانون نمیتواند به اهدافش برسد و یکی از شاخصههای مهم مدیریت، اجرای قانون است.
وی خاطرنشان کرد: قانونی که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و به تأیید شورای نگهبان رسیده است، بر همه دستگاهها لازم و ملاک عملکرد دستگاهها قرار میگیرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به فرازهایی از بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «قانون مرز بین حق و باطل است» گفت: التزام به قانون یک وظیفه عمومی است. هم دستگاهها و مدیران کشور و هم مردم باید نسبت به آن ملتزم باشند هر چند که مورد پسندشان قرار نگیرد.
سیاستها:
حجتالاسلام والمسلمین نیازی در ادامه به اهداف و سیاستهای سازمان بازرسی کل کشور اشاره کرد و گفت: سازمان بازرسی کل کشور در کنار دستگاههای اداری به عنوان یک مشاور، کمککننده و مکمل مطرح است. در واقع با نظارت خودش به مدیران کشور و دستگاهها کمک میکند تا به اهدافشان دست یابند.
وی با بیان اینکه هیچکس بینیاز از نظارت نیست گفت: امروز قویترین مدیران ما کسانی هستند که نظارت را در سیستم خودشان نهادینه و تقویت میکنند. موفقیت مدیران در گرو بها دادن به نظارت است.
اصلاحگری:
رئیس سازمان بازرسی کل کشور، اصلاحگری و انعکاس واقعیات به مدیران کشور را از سیاستهای این سازمان عنوان کرد و گفت: کار بازرسی همانند چشم سالم است. آنچه را که میبیند بدون دخل و تصرف به مرکز فرماندهی بدن، جهت تصمیمگیری صحیح گزارش میکند. وی همچنین گفت: کار بازرسی همانند یک دیدهبان، گزارش موقعیت دشمن به فرماندهی است.
حجتالاسلام والمسلمین نیازی، افزود: کار سازمان بازرسی کل کشور انعکاس واقعیات با هدف اصلاح امور است. اینکه برخیها فکر میکنند کار سازمان بازرسی رفتن به دنبال نقاط ضعف و عیبها است کاملاً نادرست و غلط است. سازمان بازرسی کل کشور واقعیات جامعه و آنچه را که وجود دارد منعکس میکند تا در جهت رفع آن معضلات و مشکلات تصمیم گیری شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه حدود 80% پیشنهادهای این سازمان اصلاحی بوده گفت: در بازرسیها به نقاط مثبت عملکرد مدیران و دستگاهها توجه داریم. اگر مدیری با موفقیت عمل کرد، پاسخگو بود و سطح خدمترسانی را ارتقا داد، پیشنهاد تشویق میدهیم.
کلاننگری:
حجتالاسلام والمسلمین نیازی، کلاننگری و پرداختن به دغدغههای اصلی مردم و مسئولان را از دیگر سیاستهای سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد و افزود: بنا نداریم نه خودمان و نه مدیران و دستگاههای کشور را درگیر مسایل جزئی کنیم. به همین دلیل بازرسیهای محیطی که به مسایل جزئی میپرداخت به بازرسی موضوعی که دغدغهها و مسایل کلان جامعه را بررسی میکند تغییر دادهایم.
تعامل با دستگاه:
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: تعامل با دستگاهها و مدیران کشور از سیاستهای دیگر این سازمان است، اعتقاد داریم که دستگاههای اجرایی و نظارتی بدون تعامل با یکدیگر نمیتوانند موفق باشند. وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور به دنبال اعتمادسازی است. به دنبال این هستیم که دستگاهها احساس کنند این سازمان، مانند طبیب مشفق عمل میکند. لذا اگر انتقاد و یا برخوردی هم صورت میگیرد با هدف اصلاح و دلسوزی است.
مبارزه با فساد:
حجتالاسلام والمسلمین نیازی مبارزه قاطع با فساد را از دیگر سیاستهای سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد و گفت: با فساد باید مقابله کرد و در این زمینه بین ما و مدیران کشور اتفاق نظر وجود دارد. وی ادامه داد اگر با فساد مقابله نشود و در مقابل آن کوتاهی شود همانند میکروب به تدریج تمام بدن را به نابودی میکشاند. باید آن را شناسایی و برخورد کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور یکی از مصادیق فساد را رشوه برشمرد و گفت: امروز همه مردم، دستگاهها و مدیران باید نسبت به رشوه (صرفنظر از اینکه مبلغ آن کم یا زیاد باشد) و مبارزه با آن حساس باشند. وی با بیان اینکه رشوه حرکتی زشت، مجرمانه و حرام است گفت: خیلی از این چیزهایی که به عنوان هدیه به کارمندان میدهند از مصادیق فساد اداری و رشوه است و دستگاه و مدیریت را هلاک خواهد کرد لذا ضرورت دارد که در این زمینه بدون کتمان برخورد قاطع شود.
زمینخواری:
حجتالاسلام والمسلمین نیازی با اشاره به بحث زمینخواری، خاطرنشان کرد: زمین را نمیتوان از خارج وارد کرد، زمین سرمایه غیرقابل جایگزین است، کوتاهیکردن و جدینگرفتن در چگونگی واگذاری و تغییر کاربری باعث شده است، این سرمایه ملی متأسفانه به خوبی محافظت نشود.
وی اجرای ناقص برخی طرحها از جمله طرح طوبی و دادن مجوزهای تغییر کاربری اراضی در کمیسیونهای سطح پایین را از جمله علل بروز زمینخواری عنوان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین نیازی در پایان ضمن معرفی سعید دهقان به عنوان مدیرکل بازرسی چهارمحال و بختیاری و شروع به کار این ادارهکل گفت: امیدواریم با تعامل و همکاری با یکدیگر بتوانیم اهداف عالیه منطقهای را که اهداف عالیه نظام است محقق سازیم و شاهد ادارات و دستگاههایی کارآمد، کوشا و سالم باشیم.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ